Het hoe en wat met het praktijkexamen

Wanneer ben je er klaar voor?

Naar aanleiding van je vorderingen met de instructiekaart, bepalen we het aanvragen van het examen. Het belangrijkste speerpunt daarbij is dat jij je in het voertuig veilig van A naar B kunt verplaatsen. Het hoeft niet snel, maar vooral veilig.

Wat houdt een praktijk-examen in?
Het praktijkexamen is in 7 onderdelen verdeeld, waaronder:
> Het rijden en volgen van bochten
> Gedrag op kruispunten
> Bijzondere verrichtingen

Bij het examen rij je 5 tot 10  minuten zelfstandig, met navigatie naar een punt toe. Alle onderdelen moeten voldoende zijn om te slagen. Aan het einde krijg je uitleg van de examinator zodat je, als je onverhoopt gezakt mocht zijn, hoort voor welk onderdeel en waardoor.

Indien je het prettig vindt, rij ik mee tijdens het examen en anders wacht ik bij het CBR kantoor. Voordeel van het meerijden is dat ik zelf kan
zien wat eventueel nog knelpunten zijn. Ben je geslaagd? Dan kan je de volgende dag je rijbewijs aanvragen.

Wat is een TTT (Tussentijdse Toets)?
Wil je wat beter voorbereid beginnen aan je examen? Dan zou je kunnen kiezen voor een Tussentijdse Toets. Met een TTT kan je vrijstelling behalen voor bijzondere verrichtingen. Dat houdt in dat je bijvoorbeeld bij je eerstvolgende examen niet meer hoeft in te parkeren.
Voor meer informatie over de Tussentijdse Toets kan je altijd vragen tijdens je rijles.

Wat is een faalangst-examen?
Voor leerlingen die wat extra aandacht nodig hebben rondom het examen is er ook een faalangst-examen. Vraag hiernaar voor meer informatie.